پیش بینی های مهم یک کارشناس درباره بازار مسکن/ درصد تغییرات قیمت مسکن فاش شد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار مسکن/ درصد تغییرات قیمت مسکن مشخص شد

به گزارش خبرگزاری الخبرآنلاین، حسن محتشم گفت: بازار مسکن در سال 2018 شروع به جهش کرد و در سال های 2018 و 2019 به رشد خود ادامه داد تا اینکه قیمت ها به میزان قابل توجهی افزایش یافت تا جایی که مسکن برای بسیاری از اقشار جامعه از دسترس خارج شد. از سال 1400 به بعد سرمایه ای وارد بازار مسکن نشد و متقاضیان مصرف کننده توان ،ید نداشتند. در حال حاضر معاملات مسکن در تهران به 3600 رسیده است که رقم بسیار پایینی است و دلیل آن نیز نبود قدرت ،ید است.

وی در گفت وگو با ایسنا افزود: بازار مسکن در چهار دهه گذشته همواره شاهد نوسانات دوره ای بوده است. به ،وان مثال در سال های 91 تا 96 دوره رکودی را تجربه کردیم که رشد قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم عمومی بود، اما از سال 97 که شوک ارزی در اقتصاد پدیدار شد، بازار مسکن شروع به جهش کرد. در حال حاضر شاهد تکرار دوره 96-1370 هستیم که از سال 1401 هجری شمسی آغاز شد و دو سال از رکود بازار مسکن می گذرد.

این کارشناس بازار مسکن تصریح کرد: ،ت چهاردهم احتمالا سیاست های انقباضی را در پیش گرفته و نقدینگی را به سمت تولید هدایت می کند. این امر باعث می شود که بخش مسکن در وضعیت راکد باقی بماند. مدت زمان رکود به این بستگی دارد که ،ت تا چه اندازه از تضعیف پول ملی جلوگیری کند. از سوی دیگر، تقاضای مصرف کننده باید به تدریج تقویت شود و تقاضای سرمایه گذاری متوقف شود. به نظر می رسد با سیستمی که از ،ت جدید انتظار می رود، دوره رکودی که از حدود دو سال پیش آغاز شده است، ادامه یابد و شاید تشدید شود.

ساخت سالانه یک میلیون خانه امکان پذیر نبود

محتشم با اشاره به برنامه ۱۳ گانه ،ت برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مس، گفت: شعار ساخت سالانه یک میلیون مسکن آنطور که باید محقق نشده است. زیرا زیرساخت های اجرای چنین پروژه عظیمی فراهم نبود. اگرچه کشور به یک میلیون واحد مس، نیاز دارد اما امکانات و شرایط اجازه اجرای چنین طرحی را نمی دهد. دستیابی به این هدف نیازمند منابع، برنامه ها، ساختارها و نیروی انس، است. مشابه اتفاقی که در مسکن مهر افتاد.

وی تاکید کرد: در پروژه مسکن مهر با وجود انتقاداتی که به آن وارد شد، سرعت عملی در انعقاد قرارداد وجود داشت و در مقطعی به دلیل تورم، امکان ادامه پروژه از بین رفت. بنابراین پروژه در 2.2 میلیون واحد متوقف شد. قراردادها به مدت 18 ماه منعقد شد اما به دلیل کمبود منابع امکان تکمیل این 18 ماه وجود نداشت.

این کارشناس مسکن با تایید این مطلب گفت: در طرح نهضت ملی مسکن بهتر بود از تجربه شرکت مسکن مهر درس بگیریم اما اعلام ،د یک میلیون واحد می سازند. نقاط قوت مسکن مهر که می تواند به اجرای نهضت ملی مسکن کمک کند نیز نادیده گرفته شده است. مثلاً در ابتدای نهضت ملی مسکن بحث شفاف سازی قراردادهای مالیاتی، بیمه ای و مهندسی مطرح نبود.

محتشم با اشاره به راه اندازی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن گفت: این سامانه مسکن سازی نمی کند اما اگر برنامه ریزی خوبی داشته باشد می تواند در تسریع بروکراسی اداری موثر باشد. اما سیستمی که آنها ایجاد ،د، مانند سیستم سیبامک که با تولیدکنندگان انبوه مرتبط بود، اوضاع را بدتر کرد. شرکتی که 20 سال فعالیت دارد و تجربه دارد نمی تواند برای تمدید مجوز از این سیستم عبور کند. این کمکی به تولید مسکن نمی کند اما مانعی برای صدور مجوز ایجاد می کند. دو سال است که مرتب می گوییم و در جلساتی که با و، راه و شهرسازی داشتیم، ایرادات را گوشزد کردیم. در جلسات می گویند اشکالی ندارد اما هیچ اقدامی نمی شود.

وی با اشاره به اینکه و، راه و شهرسازی در سال 1394 برنامه جامعی را تهیه و اعلام کرد باید سالانه یک میلیون واحد مس، بسازیم و در ده سال آینده به نقطه عطف نیاز به مسکن برسیم. اکنون 8 سال از 10 سال گذشته است و ما حتی به ش،ت هم نزدیک نشده ایم.

افزایش وام مسکن فقط پرداخت های شما را افزایش می دهد

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن جمعی سازی ساختمان استان تهران بیان کرد: متقاضی مسکن پول ندارد. ،ت می خواهد کمک کند اما بودجه ندارد. سقف وام این واحدها ابتدا 450 میلیون تومان بود و بعداً به 550 میلیون تومان و اخیراً به 800 میلیون تومان افزایش یافت، اما افزایش مبلغ وام تنها منجر به ا،اط سنگین برای متقاضیان می شود. از سوی دیگر با نرخ تورم 40 درصدی، هیچ توجیهی وجود ندارد که بانک ها وام با سود 23 درصد پرداخت کنند و طی 20 سال آن را پس بگیرند. بنابراین، آنها این تسهیلات را نادیده می گیرند. وقتی پول وارد نمی شود، برنامه ها با مشکل مواجه می شوند. با این حال، بسیاری از پروژه ها یا متوقف شده اند یا به کندی پیش می روند و تعداد کمی از پروژه ها به مراحل نهایی رسیده اند.

محتشم به آمار و، راه و شهرسازی مبنی بر رسیدن 2.6 میلیون واحد مس، به مرحله ساخت اشاره کرد و گفت: بخشی از این آمار مربوط به تفاهم نامه هایی است که با برخی سازمان ها منعقد شده است. زمین دادن به افرادی که پول و تجربه ندارند کمکی به تولید مسکن نمی کند. اگر این افراد می خواستند مسکن بسازند، ممکن است شش سال طول بکشد. بدین ترتیب زمین را به شخص دیگری واگذار می کنند و به این ترتیب متقاضی واقعی بی خانمان می ماند.

وی تصریح کرد: راه حل این است که ،ت دست از تصرف امور بردارد. ،ت باید در قالب مشارکت، تسهیلات، زمین و امکانات رفاهی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد. خارج ، موضوع بیمه، نظام مهندسی و صدور مجوز از بوروکراسی اداری. اگر این عوامل بازدارنده برداشته شود، بسیار سودمند است و طرح نهضت ملی مسکن در مسیر درست قرار می گیرد.

223225

منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1954152/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85-%DB%8C%DA%A9-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار