به گزارش خبرآنلاین از زنجان، مدیرعامل شرکت مسکن انقلاب اسلامی استانداری زنجان به من،ت روز ملی روستا گفت: روستاها قطب تولید هر جامعه به شمار می روند و نقش مهمی در توسعه دارند. کشور و حرکت در مسیر اقتصاد ملی و به همین دلیل با تبیین جایگاه روستا در نظام برنامه ریزی کشور و نیز اهمیت دادن به این حوزه وسیع، مهم و موثر اقتصاد و جلب حمایت های قانونی، باید با توانمندسازی عوامل انس،، افزایش بهره وری و بهره وری در امور کشاورزی و دامپروری و ایجاد فرصت های شغلی جدید و متنوع، که خوشبختانه شرکت مسکن، جمعیت روستایی را در فعالیت های اقتصادی و تولیدی فعال کرد. گام های موثر و مهم در این زمینه.
رضا خواجی افزایش مشارکت دهیاران در امور مربوط به زندگی و بهره گیری از پتانسیل شوراهای اسلامی محلی و دهیاران را از اصول اساسی برای دستیابی به موفقیت های بزرگ در توسعه روستاها و افزایش بهره وری در رسیدگی و توجه به مسائل دانست. این بخش از جامعه و برنامه ریزی و اجرای سیاست های من، برای حل مشکلات جوامع روستایی و حفظ و ارتقای فرصت های موجود در این بخش ارزشمند از مهمترین اولویت های جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی برای توسعه و عمران مناطق روستایی با هدف ارتقای شاخص های توسعه پایدار به صورت شبانه روزی از نیروهای مجرب جهادی در جهت بندگی خداوند متعال یاری می گیرد. همواره در تلاشند تا علاوه بر فراهم آوردن محیط و امکانات من، در ابعاد کالبدی و فضایی، اجتماعی و غیره، زمینه های تحرک را در چرخه تولیدی اقتصاد روستایی از طریق افزایش تولید و محصولات کشاورزی، افزایش درآمد و... بهبود، ایجاد و تامین معیشت اقتصادی روستاییان.
مدیرکل شرکت مسکن استانداری چهار هدف اصلی برنامه ریزی روستایی را ایجاد فرصت های شغلی در روستاها، ارتقای سطح زندگی در روستاها، توجه به عقب ماندگی زندگی اجتماعی و اقتصادی و جلوگیری از ت،یب روستاها ،وان کرد. . مناظر زیبای روستاها و حفظ زیبایی روستاها گفت: امروزه یکی از موثرترین راهکارها در توسعه همه جانبه پایدار روستاها استفاده از مشارکت و توانمندی روستاییان در ساخت و ساز است. تسریع در توسعه مناطق روستایی در تمامی ابعاد آن در سطح استان.
خواجه ای با اشاره به اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نقش ویژه ای در توسعه اقتصادی پایدار روستاییان داشت، خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن از بدو تاسیس تاکنون منشأ خدمات بسیاری در راستای توسعه و عمران روستا بوده است. روستاهایی که از آن جمله می توان طرح های دهیاری ها را تهیه و اجرا کرد، اصلاح و بهسازی واحدهای مس، روستایی با اعطای تسهیلات کم بهره، نظارت بر ساخت و ساز روستایی با تشکیل سامانه فنی روستایی، مستندسازی واحدهای مس، روستایی، تعیین تهیه طرح و بهبود هدف گردشگری. روستاها و احیای بافت های ارزشمند روستایی و ..وی خاطرنشان کرد.
مدیرکل شرکت سهامی مسکن تصریح کرد: میانگین اجرای طرح لیدر روستایی در استان زنجان 64.5 درصد و در سطح کشور 58 درصد و تعداد اجرای طرح لیدر در روستاهای بالای 20 خانوار است. 460 روستا
وی در بخشی دیگر از سخنان خود مقاوم سازی مناطق روستایی را موثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها دانست و گفت: ارتقای مقاوم سازی و افزایش آگاهی روستاییان نسبت به ارتقای کیفی یکی از اه، اصلی مسکن است. بنیاد و در این راستا مشارکت دهیاران و خود دهیاران نیز در اجرای طرح های مقاوم سازی روستایی بسیار موثر است.
خواجه ای با بیان اینکه 53 هزار واحد از مجموع 92 هزار و 678 واحد مس، روستایی استان (معادل 57 درصد) مقاوم سازی شده است، گفت: با نوسازی 11 هزار و 500 واحد مس، روستایی در سال جاری، ضریب مقاوم سازی از 57 درصد به 67 درصد می رسد.