به گزارش خبرگزاری الخبرآنلاین، بخش مسکن در ایران در سال های اخیر شاهد فراز و نشیب و وضعیت محصور بوده است.
فعالان و کارشناسان بازار مسکن معتقدند در صورت رکود بازار مسکن و کاهش قدرت ،ید متقاضیان، نباید انتظار رونق بازار مسکن و تولید مسکن را داشت.
اقتصاد آنلاین نوشت: کمبود نقدینگی این روزها معضل بزرگ مسکن است تا جایی که ا،ر انبوه سازان و سازندگان مسکن از نبود تسهیلات لازم گلایه کرده و اعلام کرده اند که ا،ر آنها با مسدود شدن حساب خود مواجه هستند. .
اگرچه این رشد قیمت در سال های اخیر صرفاً به مسکن بستگی ندارد و همه کالاها به دلیل تورم بالا گران شده اند، اما افزایش سهم بخش مسکن از سبد قیمت تمام شده باعث شده تا مسکن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
پیش بینی می شود در چند ماه آینده قیمت مسکن به 100 میلیون تومان نزدیک شود
در سال های 1396 و 1397 متوسط \u200b\u200bقیمت هر مترمربع مسکن در تهران پایتخت ایران بین 5 تا 6 میلیون تومان بود که اکنون برخی ارزیابی ها حاکی از نزدیک شدن این رقم به 100 میلیون تومان در چند ماه آینده است. .
رکود در بخش تقاضا باعث شده است که تولید مسکن روند کاهشی قابل توجهی داشته باشد.
ایرج رهبر رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد الکترونیک در پاسخ به این سوال که آیا روند ساخت و ساز در تهران بهتر شده است؟ وی بیان کرد: رکود بازار مسکن از یک سو و کمبود نقدینگی، بروکراسی اداری و برخی دستورالعمل ها از سوی دیگر، شرکت های ساختم، و سازندگان را رغبتی به ساخت مسکن کرده است.
رهبر: ساخت و ساز به کمتر از 300 هزار واحد مس، رسیده است
وی ادامه داد: به هر حال سازندگان زیادی هستند که بعد از گذشت چندین ماه از سال کار جدیدی را شروع نمی کنند. اما مشخص است که حجم ساخت و ساز در کشور به کمتر از 300 هزار واحد مس، رسیده است.
بین 30 تا 40 هزار پروانه ساختم، در تهران صادر شد.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت تهران چگونه است؟ وضعیت ساخت و ساز مسکن در تهران مثبت و مطلوب است؟ وی تاکید کرد: آمارها در شهر تهران حاکی از آن است که بین 30 تا 40 هزار پروانه ساختم، در تهران صادر شده است که این تعداد نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
بیت الله ستریان، استاد دانشگاه و کارشناس حوزه مسکن نیز معتقد است: ما در کشور فقر مسکن نداریم، اما با بحران مسکن مواجه هستیم.
الستاری: ادامه روند فعلی می تواند بخش مسکن را به یک حوزه امنیتی تبدیل کند
وی هشدار داد که ادامه روند کنونی می تواند بخش مسکن را به عرصه امنیتی تبدیل کند و کشور را با چالش های جدی مواجه کند.
اما برخی از کارشناسان نیز می گویند اگر بخواهیم روند صعودی تولید مسکن را ببینیم، قانون مسکن قبل از فروش باید اصلاح شود.
داوود بیگی نژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از تعطیلی بازار مسکن خبر داد و گفت: شرکت های ساختم، قادر به فروش واحدهای مس، نیستند که این موضوع بر توانایی آنها برای تولید واحدهای جدید تاثیر منفی گذاشته است.
نایب رئیس اول فدراسیون املاک گفت: این قانون می تواند به رونق و افزایش گردش سرمایه در بازار مسکن کمک کند.
این قانون در سال 1388 به منظور جلوگیری از ثبت غیررسمی قراردادهای پیش فروش به تصویب رسید. اما ابهام و تناقض در برخی مفاد آن نتوانست مشکلات این حوزه را حل کند.
بیجی نژاد: کمبود نقدینگی شکاف عرضه و تقاضای مسکن را افزایش می دهد
وی تاکید کرد: این قانون تعداد دعاوی در مراجع قضایی را کاهش داد اما شرایط فعلی بازار مسکن باعث اختلال در گردش سرمایه شد. در صورت عدم اصلاح قانون پیش فروش ساخت و ساز، کمبود نقدینگی و گردش سرمایه می تواند شکاف عرضه و تقاضای مسکن را افزایش دهد.
طی پنج ماهه نخست امسال، ساخت و ساز در تهران بار دیگر رکورد «رکود» را ثبت کرد. معاملات آپارتمان سازی در پروانه های ساختم، که در سال گذشته به نصف «حداقل عرضه مورد نیاز برای تعادل بازار مسکن در تهران» کاهش یافت، در سال جاری درصدی دیگر کاهش یافت. بر اساس گزارشی دیگر، رکود تولید مسکن در کل کشور همچنان ادامه دارد. شاخص های این بازار نشان می دهد که ماهیت این رکود «افزایش قیمت تمام شده و کاهش قدرت ،ید» است.
وضعیت تولید مسکن در پایتخت نابسامان است
در هر صورت وضعیت تولید مسکن در پایتخت نشان می دهد که این بازار اگر نگوییم توقف کامل، در حالت انسداد ناقص است.
برخی کارشناسان معتقدند افزایش قیمت در بازار مسکن تا حد زیادی تحت تاثیر تحریم ها و البته تداوم برخی سوء مدیریت های داخلی و مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران محقق شده است. در همین راستا برخی ارزیابی ها حاکی از آن است که با توجه به میانگین دستمزد پرداختی در کشور، دهه ها طول می کشد تا اقشار کم درآمد بتوانند در تهران و سایر مناطق شهری ایران صاحب خانه شوند.
طول، شدن زمان خانه دار شدن یکی از دلایل اصلی کاهش تولید مسکن در کشور و پایتخت است.
اخیراً و، تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گزارشی از تشدید فقر مسکن در ایران خبر داده و تایید کرده است که در استان های البرز و قم به دلیل افزایش هزینه های مسکن، مردم به جرگه مستضعفان پیوسته اند.
این در حالی است که ،ری 6 میلیون واحد مس، در سراسر کشور وجود دارد و ساخت و ساز سالانه مسکن در ایران به کمتر از 300 هزار واحد مس، در شرایطی کاهش می یابد که ایران سالانه حداقل به ساخت یک میلیون واحد مس، نیاز دارد. سال گذشته اختلالاتی در تخصیص وام ،ید و ،ید مسکن در کشور و همزمان با نوسانات بازار ارز کشور به وجود آمد که روند فعلی در این حوزه ادامه دارد. مدیریت مسکن نیز باید منتظر بدتر شدن وضعیت در بازار مذکور باشیم.
بخش مسکن حوزه ای است که میلیون ها ایر، در آن مشارکت دارند و سهم قابل توجهی در سبد خانوارها دارد. به نظر همگان در صورت عدم توجه به بخش تولید و رونق آن، در نهایت بخش تقاضا و ،ید متحمل ضررهای شدیدتری ی،ی افزایش تعداد مستاجران در کشور خواهد شد.
223225